ПИТАННЯ, ЩО ЗАДАЮТЬСЯ НАЙЧАСТІШЕ

У чому різниця між КАСКО та ОСЦПВ?
Поліс обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності автовласників (ОСЦПВ) захищає Ваші фінансові інтереси у разі скоєння ДТП з Вашої вини. Страхова компанія відшкодує збитки потерпілій стороні за шкоду, нанесену майну, життю та здоров’ю. Якщо ж Ви маєте поліс КАСКО, то в разі настання страхового випадку страхова компанія відшкодує витрати на ремонт Вашого автомобіля.
Які документи необхідні для оформлення поліса цивільно-правової відповідальності автовласника (ОСЦПВ)?
Для оформлення поліса Вам необхідно мати при собі: свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу (техпаспорт), водійське посвідчення, паспорт та ідентифікаційний код. Якщо Ви керуєте автомобілем за довіреністю, її також необхідно надати для оформлення.
Я керую автомобілем за довіреністю. На кого має бути оформлено поліс страхування: на мене, чи на власника?
Поліс страхування цивільно-правової відповідальності необхідно оформлювати на особу, яка безпосередньо керує транспортним засобом, бо цей вид страхування передбачає захист Вашої відповідальності перед іншими учасниками дорожнього руху. Для оформлення поліса потрібно мати довіреність.
Чи продовжує діяти договір обов’язкового страхування цивільної відповідальності (ОСЦПВ), якщо змінюється власник транспортного засобу?
У випадку зміни власника транспортного засобу дія договору ОСЦПВ поширюється на нового власника за умови переоформлення страхового поліса на його ім’я за згодою страхової компанії.
Хто має пільги на обов’язкове страхування цивільної відповідальності (ОСЦПВ)?
Пільгові тарифи встановлено для пенсіонерів — власників легкових автомобілів. Інваліди, що особисто керують транспортним засобом з розпізнавальним знаком «Інвалід», не укладають договір страхування ОСЦПВ, але вважаються застрахованими Моторним (транспортним) страховим бюро України (МТСБУ). Поліс при цьому не видається.
Чи поширюється дія договору страхування КАСКО, оформленого на мій автомобіль, на випадок ДТП, під час якого за кермом була моя дружина?
Так, поширюється, за умови, що в договорі страхування у графі «Особи, допущені до керування ТЗ» вказана Ваша дружина.
Я працюю водієм понад 30 років, із них близько 10 — інструктором у школі водіїв. Маю права категорії В і С. Хочу придбати автомобіль у кредит, але за умовами банку повинен його застрахувати. Скажіть, будь ласка, чи можу я розраховувати на знижки при купівлі договору страхування, ураховуючи мій стаж водія?
Так, можете, оскільки при розрахунку вартості страхування Страхова компанія «Еталон» враховує водійський стаж. Відповідно водій зі стажем, наприклад більш ніж 5 років, платить менше, ніж водій з меншим стажем.
 

Перевірка чинності договорів страхування подорожуючих за кордон

Інформаційний центр:
тел.: 0-800-305-800 (цілодобово, безкоштовно по Україні з мобільних та стаціонарних телефонів);
тел.: (044) 392-03-16
Вайбер: 380681181045

Електронна пошта: info@etalon.ua

Адреса для листування: м. Київ, 03067, а/с № 12

Місцезнаходження:
03057, м. Київ, вулиця Дегтярівська, будинок 33-Б, 2 під'їзд
(місцезнаходження за КОАТУУ: 8039100000)

Режим роботи Приватного акцiонерного товариства «Страхова компанія «Еталон»
- Понеділок - Четвер: 9:00 - 18:00
- П'ятниця: 9:00 - 17:00
- Перерва: 13:00 - 13:48
- Субота та Неділя: вихідні

Придбати страховий поліс можливо:
В місті Києві за адресами:
- вулиця Гарматна, 8
- вулиця Є. Коновальця (колишня Щорса), 32-б
В інших містах України

При настанні страхового випадку:
тел.: 0-800-305-800 (цілодобово, безкоштовно по Україні з мобільних та стаціонарних телефонів);
тел.: (044) 392-03-16
Адреса для листування: м. Київ, 03067, а/с № 12
Вайбер: 380681181045

Електронна пошта: operator@etalon.ua

Про можливість та порядок дистанційного повідомлення та подачі документів про страховий випадок можна ознайомиться в розділі «Страховий випадок»