27 березня 2015
Страхова компанія «Еталон» взяла участь у Загальних зборах членів МТСБУ

Страхова компанія «Еталон» взяла участь у Загальних зборах членів МТСБУ, що відбулися 26 березня 2015 року. Зборами обрано новий склад Президії та Ревізійної комісії і паралізовано роботу Координаційної ради Бюро.

26 березня 2015 року відбулися Загальні збори страховиків – членів Моторного (транспортного) страхового бюро України. Основними питаннями порядку денного Зборів стали підсумки роботи МТСБУ в 2014 році (зокрема звіти Дирекції, Президії та Ревізійної комісії), а також вибори керівних органів Бюро. Звіт генерального директора Бюро Володимира Шевченка та президента МТСБУ Юрія Гришана отримав загалом позитивні оцінки учасників Загальних зборів, після чого голосуванням було обрано новий склад Президії, до якої увійшли сім страхових компаній, а також склад Ревізійної комісії. Слід зазначити, що склад Президії і Ревкомісії суттєво відрізняється від торішнього.

Страховики продемонстрували надзвичайну єдність стосовно оцінки роботи Координаційної ради Бюро - більшістю голосів вони позбавили Координаційну раду МТСБУ кворуму та можливості подальшого функціонування, відкликавши з її складу страхові компанії, які раніше до неї делегували. На думку страховиків, Коордрада показала свою неефективність, а також надмірне втручання до оперативної діяльності та кадрових питань Бюро.

Моторне (транспортне) страхове бюро України є єдиним об'єднанням страховиків, які здійснюють обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів за шкоду, заподіяну третім особам. Членство страховиків у МТСБУ є обов'язковою умовою здійснення діяльності щодо ОСЦПВ. Наразі членами МТСБУ є 62 українські страхові компанії.