31 сiчня 2011
СК «Еталон» радить українцям утриматися від поїздок до Єгипту

Страхова компанія «Еталон», що спеціалізується, зокрема, на туристичному страхуванні, радить туристам, які запланували свій відпочинок на найближчий час, прислухатися до рекомендацій Міністерства закордонних справ України та утриматися від поїздок до Єгипту до врегулювання політичної ситуації в країні.

В даний час у більшості українських страхових компаній типовий договір страхування туристів, що виїжджають за межі країни постійного проживання, зокрема, в Єгипет, не передбачає покриття ризиків, пов'язаних з військовими діями, державними переворотами і масовими заворушеннями. Дані ризики відносяться до винятків, і відповідальності за ними страхова компанія не несе. Як правило, витрати, пов'язані з наданням медичної допомоги постраждалим, організацією екстрених евакуацій із зон воєнних конфліктів лягає на плечі держави.

Незважаючи на відсутність в подібних умовах зобов'язань за договорами страхування, Страхова компанія «Еталон», як соціально-відповідальним компанія, намагається не залишати своїх застрахованих у важких ситуаціях. Так, компанія взяла активну участь в організації медичної допомоги та евакуації українських туристів, які постраждали внаслідок терористичного акту, що стався кілька років тому в Єгипті. Наразі повідомлень про застрахованих, що постраждали у результаті заворушень, в страхову компанію не надходило.