15 червня 2010
СК «Еталон» забезпечила евакуацію туристки з Туреччини

Страхова компанія «Еталон» у рамках програми страхування подорожуючих забезпечила медичну евакуацію з Туреччини в Україну застрахованої туристки, яка отримала важку травму.

Перебуваючи на відпочинку на одному з турецьких курортів, мешканка міста Харкова послизнулася на бортику басейну і отримала важку травму - перелом шийки стегна. Туристка була застрахована в Страховій компанії «Еталон» за програмою страхування медичних витрат за межами країни постійного перебування. Відповідно до умов договору страхування, про настання страхової події було повідомлено в асистуючу компанію Remed Assistance. Компанія Remed забезпечила термінову госпіталізацію туристки в одну з провідних клінік міста Кемер, де постраждалу прооперували. Операція та реабілітаційний період пройшли успішно. На восьмий день перебування жінки в клініці лікар дав дозвіл транспортувати її в Україну, проте виключно лежачі.

Під час організації медичної евакуації застрахованої туристки виникли великі складнощі - в літаках, що здійснюють авіаперельоти з Анталії до Харкова, не передбачена можливість демонтажу крісел, отже, неможливе розміщення носилок з лежачим хворим. Для вирішення проблеми з Києва в Анталію спеціально вилетіли техніки найвищої кваліфікації та демонтували дев'ять крісел на рейсовому авіалайнері. Сприяння в організації прильоту технічних фахівців у Туреччину здійснив туристичний оператор Туртесс Тревел.

Асистуючий партнер Страхової компанії «Еталон» Remed Assistance у черговий раз із честю впорався з нестандартною ситуацією, що виникла з українською туристкою. У рамках цієї страхової події компанія Remed організувала проведення складної операції і післяопераційного лікування, транспортування в аеропорт і переміщення застрахованої на борт літака, що було проведено за допомогою амбуліфта - спеціального автомобіля для перевезення і посадки в літак пасажирів з обмеженою рухливістю. Окрім чіткого виконання своїх професійних обов'язків, співробітники Remed проявили і людські якості, надавши усіляку допомогу, підтримку і забезпечивши контроль доставки самотньої літньої жінки в Україну.

Сума страхового відшкодування, виплаченого Страховою компанією «Еталон» за цим страховим випадком склала 7 240 доларів США (близько 60 000 грн.), а сума страхової премії, сплачена за договором страхування - всього 47,74 грн.