30 квiтня 2009
СК «Еталон» застрахувала професійну відповідальність експертно-технічного центру на 3 млн. грн.

Страхова компанія «Еталон» уклала договір страхування професійної відповідальності експертно-технічного центру, сукупний ліміт відповідальності за яким становить 3 000 000 грн.

Умовами договору страхування передбачається відшкодування матеріальних збитків, понесених замовниками експертизи внаслідок непередбачених помилок, допущених співробітниками экпертно-технічного центру у процесі здійснення професійної діяльності.

Умови договору були спеціально розроблена фахівцями СК «Еталон» для страхувальника, що звернувся в Компанію, у рамках чинних правил страхування професійної відповідальності. На сьогоднішній день це єдиний договір страхування професійної відповідальності експертно-технічного центру, укладений Компанією, однак у планах СК «Еталон» налагодження партнерських відносин і з іншими підприємствами даної галузі.

Договір страхування професійної відповідальності дозволяє страхувальникам захистити себе від претензій з боку замовників, що виникають внаслідок: викривлення результатів експертизи; проведення неправильних розрахунків і вимірів; непередбаченого псування об'єкту експертизи під час її проведення та ін. Страхувальниками за такими договорами можуть бути експертно-технічні центри, що одержали у встановленому порядку дозвіл на проведення оцінки відповідності об'єктів експертизи вимогам законодавства, а також нормативно-правових актів по охороні праці й промисловій безпеці.