22 квiтня 2009
СК «Еталон» впровадила програму добровільного страхування фінансових ризиків, пов'язаних з невиконанням тендерних зобов'язань

СК «Еталон» впровадила програму добровільного страхування фінансових ризиків, пов'язаних з невиконанням учасниками торгів по закупівлі товарів тендерних зобов'язань перед організатором тендера.

Останнім часом багато підприємств, що проводять тендери, у якості альтернативи банківської гарантії тендерного забезпечення приймають договори страхування фінансових ризиків. Укладення такого договору дозволяє учасникам тендера дотримати умов участі в ньому та значно зменшити витрати часу на оформлення тендерної документації. Крім того, страхувальник одержує надійний страховий захист на випадок настання страхової події.

Страхувальниками за програмою добровільного страхування фінансових ризиків, пов'язаних з невиконанням тендерних зобов'язань, можуть бути підприємства різних форм власності, які заявили про свій намір брати участь у тендерах, у тому числі державних, в порядку, установленому тендерною документацією. Страховим випадком за договором є: - відкликання або зміна тендерної пропозиції після закінчення строків її подачі;

- не підписання страхувальником, що став переможцем тендера, договору про закупівлю;

- не надання страхувальником, що став переможцем тендера, необхідної гарантії щодо виконання договору про закупівлю після акцепту його тендерної пропозиції.

Програма страхування тендерних зобов'язань, введена в дію СК «Еталон», дозволяє значно розширити коло підприємств, які зможуть брати участь у різноманітних тендерах.