27 липня 2005
СК «Еталон» упровадила нову програму страхування майна «Власний бізнес»

Страхова компанія «Еталон» упровадила нову програму страхування майна «Власний бізнес», повідомляє прес-служба компанії з посиланням на начальника управління методології страхування СК «Еталон» Асю Трубицьку.

За її словами, програму «Власний бізнес» розроблено для підприємств малого і середнього бізнесу з урахуванням специфіки їхньої діяльності і вірогідності підвищеного ризику для їхнього майна.

«Як правило, малий і середній бізнес не має вільних коштів для покриття збитків від непередбачених обставин. У зв'язку з цим страхування майнових ризиків є для них надійним способом захисту їхніх фінансових інтересів, зміцнення платоспроможності і надійності бізнесу», — підкреслила А.Трубицька.

Згідно з умовами програми, страхувальники можуть самостійно обирати залежно від поточних потреб і галузевої специфіки перелік страхових ризиків; оптимальну для них страхову суму; ліміти відповідальності і додаткові гарантії з боку компанії.

На страхування за цією програмою компанія «Еталон» приймає рухоме і нерухоме майно юридичних осіб і приватних підприємців — фізичних осіб. Страхування здійснюється від крадіжки, знищення і/чи ушкодження майна внаслідок дії страхових ризиків (відповідно до обраної програми страхування). Страхова сума встановлюється за узгодженням сторін, однак не може перевищувати дійсну вартість майна.

Страховий тариф складає 0,13-0,75 проц. страхової суми на рік (залежно від обраної програми страхування, виду господарської діяльності страхувальника, груп і вартості майна, терміну страхування і лімітів відповідальності).

СК «Еталон» — одна з найбільших компаній на страховому ринку України, займає провідні позиції за багатьма найважливішими показниками. Статутний капітал компанії складає 180 млн. грн. Чистий прибуток СК «Еталон» за підсумками I кварталу 2005 року склав 12,723 млн. грн.

На сьогодні СК «Еталон» має 18 ліцензій на проведення 14 обов'язкових і 16 добровільних видів страхування і пропонує на ринку більш ніж 50 страхових продуктів фізичним і юридичним особам через розгалужену регіональну мережу представництв у всіх регіонах України, відділення банку «Аваль», а також через відділення «Укрпошти» у м. Києві, Донецьку і Донецькій області.