12 сiчня 2005
СК «Еталон» одержала ліцензію на здійснення обов'язкового страхування цивільної відповідальності автовласників

Страхова компанія «Еталон» у числі перших страхових компаній України одержала ліцензію Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України на здійснення обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, повідомляє прес-служба компанії з посиланням на голову правління СК «Еталон» Володимира ДОЦЕНКА.

Як повідомив В.ДОЦЕНКО, відповідне рішення Держкомфінпослуг прийняв на своєму засіданні 11 січня 2005 року. СК «Еталон» стала однією з перших страхових компаній в Україні, що одержали ліцензію на здійснення цього виду страхування.

«Одержання ліцензії на здійснення ОСЦВ дає нам можливість вже в найближчому майбутньому почати активний продаж полісів для автовласників по всій Україні відповідно до нового законодавства», — заявив голова правління СК «Еталон». «Єдина затримка — відсутність бланків страхових полісів з обов'язкового автострахування, над виготовленням яких працює в даний час Моторно-транспортне страхове бюро. Однак ми будемо робити все можливе, щоб одержати їх та підготувати страхові поліси в найкоротший термін», — відзначив В. ДОЦЕНКО.

Обов'язкове страхування цивільної відповідальності власників наземних транспортних засобів введено в Україні з 1 січня 2005 р. Відповідно до діючого законодавства, норма, відповідно до якої усі водії в Україні повинні мати поліси обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, набирає сили з 1 квітня п. р.

СК «Еталон», створена в 1993 році у формі закритого акціонерного товариства, у 2003 р. ввійшла у фінансову групу «Аваль», є повним членом Моторно-транспортного страхового бюро України і Ліги страхових організацій України.

На сьогодні СК «Еталон» має ліцензії на здійснення 14 обов'язкових і 16 добровільних видів страхування, реалізує повний спектр страхових продуктів через мережу регіональних підрозділів банку «Аваль» по всій Україні і мережу власних регіональних представництв, число яких у даний час досягає 26 — у Києві, Севастополі та всіх обласних центрах України.